Επιλογή γλώσσας: ΕλληνικάEnglishРусский
 

Μονώσεις Ταρατσών και άλλων Κτιριακών Έργων


Πεδία Εφαρμογής του συστήματος μόνωσης PmB / πολυουρία

Μόνωση Ταρατσών και Δωμάτων 

Με την εφαρμογή της μεμβράνης PmB σε ταράτσες και δώματα, επιτυγχάνεται μια αδιαπέραστη στρώση μόνωσης και προστασίας έναντι σε ακραία καιρικά φαινόμενα. Η μεμβράνη PmB ανταποκρίνεται άριστα  στις θερμοκρασιακές μεταβολές καθώς δεν επηρεάζεται από τους -42οC έως και τους 110οC.

Με την χρήση των ειδικών  μηχανημάτων ψεκασμού δημιουργείται μια ενιαία μεμβράνη στεγάνωσης χωρίς να έχουμε ενώσεις και ευαίσθητα σημεία στην επιφάνεια της ταράτσας συμπεριλαμβανομένων και των σημείων όπου συνήθως παρουσιάζονται τα προβλήματα π.χ. οι υδρορροές, οι απολήξεις του δώματος, οι γωνίες στις ενώσεις του στηθαίου με την πλάκα και γύρω από βάσεις ηλιακών και μηχανολογικές εγκαταστάσεις.

Η μεμβράνη PmB έχει εφαρμοστεί και σε πιο ειδικές κατασκευές όπως σε τοξωτές κατασκευές ή σε θόλους και τρούλους εκκλησιών. Βασικό πλεονέκτημα της είναι η στεγανοποίηση σε σημεία όπου έρχονται σε επαφή διαφορετικά υλικά όπως το μέταλλο το ξύλο και όλα τα υλικά τοιχοποιίας.

 

Μόνωση ταρατσών με μεμβράνη PmB / πολυουρία

Η εφαρμογή του συστήματος μόνωσης στην περίπτωση στεγάνωσης ταρατσών και δωμάτων με θερμομόνωση:   

 Α' Περίπτωση: Σε νέα κτήρια εφαρμόζουμε την μόνωση στο φορέα (σκυρόδεμα ή μέταλλο), κατόπιν τοποθετείται το υλικό θερμομόνωσης και τέλος τοποθετείται το επίστρωμα ρύσεων με το τελικό δάπεδο.   

 Β' Περίπτωση: Σε παλαιά κτήρια όπου θέλουμε να αποφύγουμε την επιβάρυνση με επί πλέον φορτία, εφαρμόζουμε αφρό πολυουρεθάνης για την θερμομόνωση και κατόπιν την μεμβράνη PmB. Το σύστημα αυτό παρέχει υψηλής απόδοσης θερμομόνωση και στεγάνωση με δυνατότητα βατότητας και ελάχιστο επιβαρυντικό φορτίο. Το συνολικό βάρος ανά τετραγωνικό είναι μόλις 4-5 κιλά (έναντι τουλάχιστον 60 κιλών σε άλλες περιπτώσεις) και αποτελεί αξιόπιστη και αποτελεσματική λύση γι' αυτού του είδους τις εφαρμογές.

 

Μόνωση φυτεμένου δώματος με πολυουρία (Μεμβράνη Pmb)
   

Εφαρμογή σε μόνωση φυτεμένων δωμάτων (πράσινες ταράτσες)

Μετά την μόνωση με την μεμβράνη PmB, τοποθετείται η θερμομόνωση κατόπιν το επίστρωμα ρύσεων, η αποστραγγιστική στρώση και τέλος το φυτευτικό μείγμα. 

 

 

Μόνωση Υπογείων

Το σύστημα μόνωσης της PmB αποτελεί την ιδανική λύση για την στεγάνωση υπογείων, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις όπου υφίσταται υψηλός υδροφόρος ορίζοντας.  Η μεμβράνη PmB μπορεί να εφαρμοστεί και να στεγανώσει απόλυτα τα δύσκολα σημεία των κατασκευών όπως τους κεφαλόδεσμους, τα σημεία ενώσεων και συναρμογών, τα κατακόρυφα προεξέχοντα σημεία της επιφάνειας κ.λ.π. Αποτελεί μια αποτελεσματική λύση για την προστασία νέων αλλά και υφιστάμενων κατασκευών από σκυρόδεμα ή μέταλλο. Με την πρόσφυση της στο σκυρόδεμα η μεμβράνη αποτελεί μια ενιαία χωρίς ενώσεις επιφάνεια προστασίας η οποία είναι αδιαπέρατη από το νερό, τα χημικά και την διείσδυση ριζών. Η υψηλής ελαστικότητας μεμβράνη έχει δοκιμαστεί και υποβληθεί σε εκτενείς ελέγχους από το BBA και έχει πιστοποιητικό στεγάνωσης δεξαμενών και στεγανολεκανών.

 


Μόνωση Παρκινγκ οχημάτων

Το σύστημα μόνωσης της PmB μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης για την προστασία των επιφανειών των χώρων στάθμευσης οχημάτων είτε σαν τελική επιφάνεια είτε συνδυασμένη με επίστρωση ασφαλτικού.
Η μεμβράνη της PmB είναι ένα ελαστομερές υλικό με γρήγορη πήξη, απόλυτα ικανό να δημιουργεί στεγανές επιφάνειες που σε  συνδυασμό με μια ρητίνη πολυουρεθανικής βάσης και επίπαση με φυσική ψηφίδα βωξίτη, έχει υψηλές αντοχές και ανθεκτικότητα σε φορτία οχημάτων.

Μετά την στεγάνωση με μεμβράνη PmB τοποθετείται η δύο συστατικών πολυουρεθανική επίστρωση η οποία με επίπαση 3χιλ αδρανές υλικό προσφέρει καλή πρόσφυση και την αντικατάσταση σε υφή και όψη του ασφαλτικού επιστρώματος.

Pitchmastic Tack Coat - PM2/03: Ενός συστατικού υλικό συγκολλητικής επάλειψης, ασφαλτικής βάσης, το οποίο προσφέρει πρόσφυση στον ασφαλτικό τάπητα.  

 
 

ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ ΥΓΡΑΣΙΑΣ ΜΕ ΥΓΡΑΣΙΟΜΕΤΡΟ - ΚΑΜΕΡΑ!

     

  Παρέχουμε υπηρεσίες εντοπισμού της υγρασίας με υγρασιόμετρο με κάμερα και θερμικό αισθητήρα. Σας παραδίδουμε τεχνοοικονομική έκθεση του προβλήματος και της επισκευής του.

Σε περίπτωση όπου μας αναθέτετε το έργο η τεχνοοικονομική μελέτη είναι ΔΩΡΕΑΝ.

 

 

ΜΟΝΩΣΗ ΜΕ ΠΟΛΥΟΥΡΙΑ (σύστημα στεγάνωσης Blueshield PmB.

H ΔΟΜΙΚΟΝ σε συνεργασία με την Pitchmastic PmB, πρωτοπόροι στην μόνωση κατασκευών, προσφέρουν υψηλή ποιότητα προϊόντων και υπηρεσιών για την προφύλαξη των έργων έναντι της υγρασίας και της χημικής διάβρωσης. 

Το σύστημα στεγάνωσης Blueshield PmB (Pitchmastic PmB - BAYER), αποτελείται από δύο συστατικών ελαστομερή πολυουρεθάνη / πολυουρία, προσφέροντας εγγυημένη και ανθεκτική προστασία.

Το σύστημα Blueshield PmB διαθέτει πιστοποίηση από το British Board of Agrement (ΒΒΑ) Βρετανίας, ΒΑΜ Γερμανίας και άλλων κρατών για εφαρμογές σε έργα πολιτικού μηχανικού.

Το Blueshield PmB είναι πρώτο με σήμανση CE τοποθετημένο σύστημα μόνωσης στην Ελλάδα!


 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Βασική προϋπόθεση αποτελεί η εξειδίκευση, η εμπειρία και η κατοχή πιστοποίησης για την εφαρμογή  συστημάτων μόνωσης με ψεκασμό πολυουρίας!!! 
 

 

Ενημερωτικό δελτίο

Δώστε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση (email) για να εγγραφείτε και να λαμβάνετε το ενημερωτικό μας δελτίο.