Σύστημα Στεγάνωσης Με Πολυουρία
Blueshield PmB

ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΕΓΑΝΩΣΗΣ PmB

Περιγραφή του συστήματος στεγάνωσης PmB

Το σύστημα μόνωσης Blueshield PmB είναι κορυφαίας απόδοσης μεμβράνη στεγάνωσης. Αποτελείται από το αστάρι και το υλικό στεγάνωσης.

Το υλικό στεγάνωσης είναι δύο συστατικών, ταχείας πήξεως, υψηλής απόδοσης 100% ρευστή ελαστομερής πολυουρεθάνη (πολυουρία / polyurea) της Covestro ( Πρώην BAYER Material Science).

Εφαρμόζεται με ψεκασμό με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού υψηλής πίεσης, δημιουργώντας μία ελαστική και πολύ ανθεκτική μεμβράνη, χωρίς αρμούς, ελάχιστου τελικού πάχους 2 χιλιοστών και μέσου ονομαστικού πάχους 3 χιλιοστών. Το ελάχιστο πάχος ελέγχεται ηλεκτρονικά σε όλη την επιφάνεια. 

Είναι εξαιρετικά ανθεκτικό σε χημικά, ρίζες φυτών και μηχανικές καταπονήσεις. Δεν περιέχει υλικά πλήρωσης, δεν περιέχει διαλύτες και πτητικές ουσίες (VOC).  Μετά την εφαρμογή του έχει εξαιρετική ικανότητα γεφύρωσης ρωγμών και θερμοκρασιακών μεταβολών. Το υλικό χρησιμοποιείται από το 1967. Το προσδόκιμο ζωής του ξεπερνάει τα 30 έτη καθώς έχει ελεγχθεί σε πραγματικές συνθήκες. Το σύστημα έχει πιστοποιητικό από το Βρετανικό ΒΒΑ και Γερμανικό ΒΜΑ.  

Το Blueshield PmB είναι ιδανικό για όλες τις περιπτώσεις στεγανοποίησης. Στην μακροχρόνια εφαρμογή του έχει μακρύ ιστορικό τοποθέτησης.

Σε εφαρμογές κτηριακών μονώσεων τοποθετείται σε:

μονώσεις ταρατσών και φυτεμένων, βατών και μη δωμάτων

στεγανοποίησεις πισινών (κολυμβητικών δεξαμενών)

θεμελιώσεις κτηρίων

στεγανολεκάνες

χώρους στάθμευσης

ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΕΓΑΝΩΣΗΣ PmB

Πως το σύστημα Blueshield PmB πλεονεκτεί τις μονώσεις ταρατσών;

Το υλικό της μεμβράνης PmB είναι ταχείας πήξεως στερεοποιείται μετά την ανάμιξη των δύο συστατικών εντός 2-5 δευτερολέπτων. Η ιδιότητα αυτή επιτρέπει στον εφαρμοστή να το τοποθετεί σε κατακόρυφες επιφάνειες, σε μία στρώση, ενώ παράλληλα ελαχιστοποιεί τις οπές που εμφανίζονται από την επιφάνεια του σκυροδέματος. Επίσης δίνει την δυνατότητα να δεχθεί φορτία εντός μερικών μόλις λεπτών. Ουσιαστικά η επιφάνεια είναι βατή εντός μόλις δύο-τριών λεπτών μετά την εφαρμογή.

 Το σύστημα στεγανοποίησης της PmB:

  1. Aποτελείται 100% από στερεά, δεν περιέχει υλικά πλήρωσης (no filler), διαλύτες και πτητικές οργανικές ενώσεις που μπορεί να είναι τοξικές (VOC).
  2. Συγκαταλέγεται στα υλικά εξαιρετικά υψηλής απόδοσης και διατηρεί τις ιδιότητες του από τους -42ºC ως τους +110ºC ενώ για περιορισμένο χρονικά διάστημα είναι ανθεκτικό σε θερμοκρασίες έως και 240ºC.
  3. Χρησιμοποιείται σε όλες τις περιβαλλοντικές συνθήκες και δεν επηρεάζεται από καιρικές μεταβολές. Η εφαρμογή του μπορεί να γίνει σε όλες τις καιρικές συνθήκες άνω των 2-3ºC με δυνατότητα να εφαρμοστεί ακόμη και σε υγρά υποστρώματα με την κατάλληλη προετοιμασία.

 Μετά την εφαρμογή της, η μεμβράνη PmB, έχει υψηλή πρόσφυση σε όλα τα υποστρώματα ακολουθώντας απλά την μορφή του υποβάθρου χωρίς να επηρεάζεται από την μορφή ή την κλίση του. Αποτελέσματα δοκιμών πρόσφυσης σε σκυρόδεμα ξεπερνούν την αντοχή του σκυροδέματος. Μετά την εφαρμογή της η μεμβράνη υπόκειται σε ελέγχους τόσο για την πρόσφυση αλλά και για την στεγάνωση (τυχόν οπές που εμφανίζονται από την επιφάνεια του σκυροδέματος) με ειδικό ηλεκτρονικό μηχάνημα.

Η μόνωση των κατασκευών με την εφαρμογή του συστήματος της Blueshield PmB παρέχει μόνιμo και εγγυημένο αποτέλεσμα.

Ο συνδυασμός του με θερμομόνωση καλύπτει τις απαιτήσεις για θερμαινόμενους χώρους προσφέροντας ολοκληρωμένη λύση σε όλες τις περιπτώσεις.

Scroll to Top